POLÍTICA
Política 12/03/2013

La Fiscalia pregunta a Crespo per una suposada evasió de capitals a les Illes Caiman

El diputat de CiU ha negat haver rebut regals del cap de la mafia russa de Lloret i ha justificat que els viatges que aquest li va pagar a Moscou van ser institucionals

Efe
3 min

BarcelonaEl fiscal Anticorrupció Fernando Bermejo ha preguntat aquest dimarts al diputat de CiU i exalcalde de Lloret de Mar (Selva) Xavier Crespo sobre sortides d'importants quantitats de diners amb destinació a comptes en entitats bancàries de les Illes Caiman, el que l'imputat ha negat de forma contundent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han informat fonts judicials, Crespo ha declarat durant prop de quatre hores com a imputat davant la magistrada del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Maria Eugènia Alegret, acusat de suborn i prevaricació per donar presumptament un tracte de favor a un mafiós rus a canvi de regals i viatges.

Crespo, que va entrar al Palau de Justícia dues hores abans de l'inici de la seva declaració judicial, amb el que ha pogut esquivar a les càmares, ha abandonat les dependències judicials a les quatre hores d'iniciar el seu interrogatori, sense ni tan sols aturar-se per atendre als nombrosos periodistes que l'esperaven a les portes del TSJC.

La magistrada ha interrogat a Crespo durant prop de tres d'hores, després del que el fiscal Bermejo ha pres la paraula per plantejar-li una pregunta relacionada amb l'existència de comptes en el paradís fiscal de les Illes Caiman, que el diputat de CiU s'ha negat a respondre en un primer moment.

El diputat imputat ha demanat llavors fer una consulta en privat amb el seu advocat Manuel González Peeters i, després de la mateixa, ha acceptat respondre al ministeri públic, davant el que ha negat de forma contundent la seva relació amb aquests moviments de capitals sospitosos.

L'interrogatori de Bermejo apunta a que la Fiscalia ha obert una nova línia d'investigació en el "cas Crespo" sobre una suposada evasió de capitals a paradisos fiscals, que se sumaria a les imputacions de suborn i prevaricació que li ha atribuït el Tribunal Superior de Justícia.

De fet, el fiscal ha preguntat també a Crespo sobre altres assumptes que fins ara no obren en el sumari de la causa, com el presumpte tracte de favor que l'Ajuntament de Lloret de Mar va donar a una empresa de recollida d'escombraries a canvi de contraprestacions.

Una altra de les preguntes que el diputat ha hagut de respondre al ministeri públic versava sobre la remuneració que rep un fill seu per jugar a l'equip de futbol de Lloret de Mar, que durant anys va ser patrocinat pel presumpte mafiós rus Andrei Petrov.

L'exalcalde de Lloret, segons les mateixes fonts judicials, ha admès que un dels seus fills juga en aquest equip i que, com altres integrants del club, rep una petita ajuda pública per la seva labor.

En la seva declaració, Crespo ha negat haver rebut dons del presumpte mafiós rus i ha justificat que els viatges que aquest li va pagar a Moscou van ser institucionals, per donar-li a conèixer el funcionament d'algunes empreses russes, com Gazprom, i demostrar-li la solvència d'algunes societats de aquest país.

En relació amb els avantatges fiscals que va rebre l'empresa DDC, gestionada per Petrov, per construir un centre comercial en l'antiga plaça de toros de Lloret, Crespo ho ha justificat argumentant que era un projecte d'interès públic i social per a la població.

L'exalcalde ha defensat que la relació que mantenia amb l'empresa del presumpte mafiós rus respon al fet que es tracta d'una de les companyies que més diners han invertit a Lloret de Mar.

Crespo, que també ha negat que Petrov li regalés un rellotge valorat en uns 3.000 euros, ha al·legat que els 270.000 euros que el suposat mafiós rus va invertir per patrocinar a l'equip de futbol i d'hoquei de Lloret no eren per a ell sinó per als clubs esportius i que ell mai va demanar personalment que es fessin aquestes aportacions.

Això no obstant, l'imputat ha reconegut que eren altres responsables de l'Ajuntament els encarregats de buscar patrocinis per als clubs esportius de Lloret de Mar.

stats