Política 15/09/2017

La fiscalia obre diligències per l'acte d'obertura de la campanya a Tarragona

El ministeri públic està analitzant la informació vinculada a l'acte

Europa Press
1 min
La campanya del sí arrenca amb l’objectiu de protegir l’1-O de l’Estat

BarcelonaLa Fiscalia de Tarragona ha obert diligències per l'inici de la campanya pel referèndum de l'1-O i l'acte d'obertura al Tarraco Arena que van protagonitzar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el vicepresident, Oriol Junqueras, i la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons han indicat fonts judicials a Europa Press, les diligències es van obrir el migdia d'aquest dijous pels actes vinculats a la campanya del referèndum, suspès pel Tribunal Constitucional. Entre els actes inclosos, el de l'obertura, celebrat al Tarraco Arena.

De moment s'està recollint tota la informació vinculada a l'acte i a les altres accions, i encara no s'ha requerit a l'empresa gestora del recinte que proporcioni informació ni s'ha citat ningú a declarar.

A més, la fiscalia té constància de la retirada d'un centenar de cartells a tres joves a Alcanar, que van ser identificats per la Guàrdia Civil.

Aquest mateix divendres, el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha assegurat en una entrevista que estudiarà si l'acte d'inici de la campanya del referèndum incorre en un delicte, i ha apuntat a una possible prevaricació si es va organitzar amb fons públics.

stats