Política 25/06/2013

La fiscalia sosté que Ausàs va traficar amb tabac quan era conseller i demana més de sis anys de presó

També proposa una multa de 2,25 milions d'euros per a l'exdirigent d'ERC, que també va ser alcalde de la Seu d'Urgell

Europa Press
2 min

BarcelonaLa fiscalia de Lleida sosté que l'exconseller de Governació Jordi Ausàs (ERC) va traficar amb tabac durant la seva etapa com a conseller i demanarà 5 anys i 9 mesos de presó per aquest delicte i 8 mesos per participar en grup criminal, segons la qualificació del fiscal a la qual ha tingut accés Europa Press. En les seves conclusions provisionals, el fiscal del cas sol·licita l'obertura de judici oral, que se celebrarà previsiblement a la tardor a l'audiència provincial de Lleida, i proposa una multa de 2,25 milions d'euros per a l'exconseller de Governació i exalcalde de la Seu d'Urgell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La fiscalia apunta que Ausàs va participar en una trama de contraban des de l'estiu de 2010, "època en què era conseller", ja que va deixar el càrrec al desembre, després de les eleccions catalanes que va guanyar CiU.

Ausàs va ser detingut pels Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, a mitjans de juliol de 2012, va passar dos dies a la presó de Lleida i en va sortir després de pagar una fiança de 145.000 euros.

"L'acusat actuava sota la impunitat que li brindava el fet d'haver sigut alcalde i conseller, sabent que les patrulles de la Guàrdia Civil, la policia local o els Mossos d'Esquadra no el pararien a ell o registrarien els vehicles en què traslladava el tabac", diu l'escrit de la fiscalia.

Segons aquest escrit, Ausàs i dotze acusats més formaven part d'una xarxa de contraban il·lícit des d'Andorra i l'exconseller traslladava el tabac en un Audi de la seva propietat i un Suzuki Vitara de la seva dona.

En les seves conclusions provisionals, la fiscalia recalca que en el grup cadascun dels acusats tenia unes funcions específiques, i tenien cura de no sobrepassar en cap ocasió la quantia que delimita la infracció administrativa del delicte, 15.000 euros.

"Si les demandes de tabac excedien aquesta quantitat es realitzaven diversos viatges al llarg del dia, de manera que en cap moment hi hagués més de 15.000 euros de tabac extracomunitari en poder de cap dels acusats", refereix el fiscal en el seu text d'acusació.

stats