Política 24/06/2015

La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana imputar el regidor d'Ahora Madrid pels tuits sobre Irene Villa

El ministeri públic considera que les seves piulades són "objectivament vexatòries i humiliants" tant per Villa com per totes les víctimes d'ETA

Efe
1 min
Zapata, en el moment que Carmena va prendre possessió / EFE

MadridLa Fiscalia de l'Audiència Nacional ha demanat que se citi a declarar com a imputat d'un delicte d'humiliació a les víctimes el regidor d'Ahora Madrid Guillermo Zapata per considerar que les seves piulades van generar "descrèdit, menyspreu i humiliació" a les víctimes d'ETA.

En un escrit, la Fiscalia demana al jutge Santiago Pedraz que el citi a declarar perquè el contingut dels seus comentaris a Twitter és "objectivament vexatori i humiliant per a la destinatària víctima del terrorisme en particular, i en general, per totes les víctimes que d'una manera o altra ho han estat del terrorisme de l'organització territorista ETA", en referència que va a Irene Villa.

Zapata va dimitir com a regidor de Cultura després de l'enorme polèmica que van generar les piulades que feien mofa de l'Holocaust i les víctimes d'ETA, però seguirà de regidor sense cartera. En concret, els tuits de la discòrdia eren: "Com posaries cinc milions de jueus en un 600? Al cendrer" i "Han hagut de tancar el cementiri de les nenes d'Alcàsser perquè no hi vagi Irene Villa a buscar recanvis".

stats