Política13/02/2013

Només un dels 21 imputats per la trama Gürtel es va acollir a l'amnistia fiscal

La xifra, que no inclou Bárcenas, ha estat avançada per el ministre Montoro

Joan Faus

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha anunciat aquest dimecres al Congrés que de les 21 persones imputades en la trama Gürtel, només una −a banda de l'extresorer del PP Luis Bárcenas− es va acollir a l'amnistia fiscal.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un debat a la cambra baixa, Montoro no ha donat noms i només ha dit que la persona que s'hi va acollir va regularitzar amb Hisenda un valor inferior a 3.500 euros ocults. El ministre avançava així el resultat de la petició d'informació sol·licitada a Hisenda pel jutge que instrueix el cas Gürtel a l'Audiència Nacional, Pablo Ruz. A més, d'aquests 21 imputats, set van presentar regulacions ordinàries i abans que s'iniciés el procés d'amnistia fiscal.

Cargando
No hay anuncios

En resposta a una interpel·lació del PSOE sobre l'amnistia fiscal, ha insistit que el procés de blanqueig −que permetia regularitzar pagant només un 10% del total− excloïa els diners d'origen il·lícit i "no esborra delictes". I ha acusat, amb to arrogant, els socialistes de "construir un argument polític sobre una falsedat jurídica".

Per la seva banda, la portaveu del PSOE al Congrés, Soraya Rodríguez, ha tornat a demanar la dimissió de Montoro per permetre que els "defraudadors no puguin ser investigats".