Política 07/11/2014

El PP equipara el 9-N inicial al Mur de Berlín i presumeix d'haver-lo aturat

Els populars es pregunten què hauria passat amb Catalunya si, en comptes d'ells, governés Podem

Joan Rusiñol
1 min

CàceresEl PP intenta imposar un relat vencedor sobre la consulta catalana i reitera, quan falten poques hores per al procés participatiu, que el 9-N –tal com estava inicialment previst– no es farà. I aquest, diuen, és l'element important. "No podien haver triat un pitjor moment per intentar aixecar un nou mur a Europa", ha afirmat el número tres del partit, Carlos Floriano, en una trobada dels populars a Càceres, a Extremadura. Comparava la iniciativa per poder votar amb el Mur de Berlín, que els alemanys van enderrocar ara fa 25 anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Afortunadament Rajoy ho ha evitat", ha dit el vicesecretari general d'organització i portaveu del PP. Ha tret pit d'haver complert la paraula que va donar el president del govern espanyol ara fa un any, quan el bloc sobiranista va anunciar la doble pregunta pel referèndum.

"La democràcia no s'exerceix en frau de llei i caixes de cartró. És una cosa molt més important", ha sentenciat.

Ha acusat el president de la Generalitat, Artur Mas, d'haver actuat amb "deslleialtat" per haver plantejat el dret a decidir quan Espanya intentava sortir de la crisi econòmica. Diu que no se n'ha sortit, si bé ha obviat la votació d'aquest diumenge.

Floriano ha aprofitat l'exemple de Catalunya per carregar contra el PSOE, a qui ha acusat de buscar "l'equidistància" entre qui, a parer seu, garanteix drets i qui els vol trencar. En el seu discurs també s'ha preguntat què hauria passat si, en comptes dels conservadors, a la Moncloa hi hagués un president de Podem. Creu que el partit de Pablo Iglesias "hauria fet gala" de permetre l'autodeterminació dels catalans.

stats