Política 14/06/2019

Forn no podrà anar de l'Ajuntament a la Generalitat després de la investidura

El Suprem l'autoritza només a assistir al ple de constitució a l'Ajuntament

Ara
2 min
Forn arriba a l'Ajuntament de Barcelona per acreditar-se com a regidor

BarcelonaUna de les imatges que generen més expectació del ple d'investidura d'aquest dissabte a Barcelona és la del retorn del cap de files de Junts per Catalunya, Joaquim Forn, al consistori des de la presó de Soto del Real. L'ex tinent d'alcalde podrà prendre possessió com a regidor i encapçalarà el seu grup municipal al Saló de Cent, però no podrà fer com la resta de regidors i travessar la plaça de Sant Jaume per a la recepció del president de la Generalitat. La resolució del Tribunal Suprem l'autoritza a assistir a aquest acte al consistori però no a participar en cap altre fora de les dependències municipals. "No legitima la presència de Forn en qualsevol fòrum ni institució pública o privada, diferent de la corporació municipal", remarca la interlocutòria del Suprem. Interior considera que el text és molt estricte i que no permet interpretacions com la possibilitat de travessar la plaça.

Forn participarà en el ple i podrà fer-se la fotografia oficial però no acompanyarà la resta d'electes en el recorregut final perquè s'entén que ja no forma part de l'acte de constitució. L'alcaldessa en funcions de Barcelona, Ada Colau, ha lamentat avui en una entrevista a TV3 que l'estada de Forn hagi de ser tan breu i que no pugui ni travessar la plaça. "Que Forn pugui tornar és una gran alegria, però també és agra, perquè sabem que ha de marxar immediatament després i que no podrà ni travessar la plaça", ha dit.

Forn ha passat la nit a la presó de Brians2 després que el Suprem autoritzés el seu trasllat a Catalunya per poder participar en la sessió constitutiva del nou Ajuntament de Barcelona. Avui acudirà, sota custòdia policial, al consistori per fer els tràmits administratius previs a la presa de possessió, com lliurar la documentació relativa a la declaració de béns. Després tornarà al centre penitenciari.

Demà a la tarda es repetirà l'operació de trasllat, i Forn tornarà a l'Ajuntament ja amb la resta de regidors del grup: Elsa Artadi, Neus Munté, Ferran Mascarell i Jordi Martí. Aquest últim prendrà possessió en el lloc que ocupava l'urbanista Albert Civit, que ha renunciat al càrrec i mantindrà la direcció de l'Incasòl. Civit assegura que serà "més útil" col·laborant de manera externa.

stats