Política 17/07/2019

Francesc de Carreras, un dels fundadors de Cs, es dona de baixa del partit pel veto a Pedro Sánchez

La seva marxa se suma a la d'altres dirigents destacats de la formació

Ara
1 min
Francesc de Carreras: “Podem és més perillós per a la democràcia que Vox”

BarcelonaEl catedràtic de dret constitucional i un dels fundadors de Ciutadans, Francesc de Carreras, s'ha donat de baixa del partit, segons ha confirmat la formació. Ho va fer fa mesos, després que el 18 de febrer l'executiva decidís per unanimitat no pactar amb el líder socialista, Pedro Sánchez, una decisió que es va ratificar el 24 de juny.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La notícia ha transcendit avui, després que es fessin públiques baixes destacades a la formació pel mateix motiu, entre les quals les del portaveu econòmic, Toni Roldán, i l'eurodiputat Javier Nart. Fa algunes setmanes també va abandonar Cs Xavier Pericay, únic fundador de la formació taronja que formava part del consell executiu.

Fa un mes, De Carreras va publicar un article molt crític amb la decisió del president del partit, Albert Rivera, a 'El País', en què carregava contra la seva estratègia política i li demanava que busqués un pacte amb el PSOE per donar estabilitat al govern espanyol. Al text, que va generar polèmica, va qualificar Rivera d'haver-se convertit en un "adolescent capritxós" i de posar els interessos del partit per davant dels d'Espanya.

stats