Política 29/01/2013

Homs avisa l'Estat que el Govern farà "més activitat exterior que mai"

El conseller de la Presidència afirma que "el que no farem és gastar 330.000 euros en coberteria i estovalles" com sí que ha fet la diplomàcia espanyola

O. March / R. Tugas
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha avançat aquest dimarts després del consell executiu que a partir d'ara la Generalitat farà "més activitat exterior que mai", malgrat els impediments que vol fixar per llei l'estat espanyol. El dirigent nacionalista ho ha justificat "per raons econòmiques i pel procés en què està immers el país".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Pensar que voltar pel món es fa per caprici és estar dos segles enrere", ha deixat anar Homs, que ha explicat que "utilitzarem les eines modestes que tenim", tot i que, a diferència de l'Estat, "el que no farem mai és gastar 330.000 euros en coberteria i estovalles". "Una economia oberta és la que té futur i el procés actual requereix una explicació constant", ha defensat el conseller.

Tot i això, ha reconegut que, de moment, el cos diplomàtic espanyol no ha posat més pals a les rodes a les delegacions catalanes malgrat uns "dirigents del PP molt bel·ligerants".

stats