CONSELL EXECUTIU
Política 01/03/2011

Homs: "El Govern espanyol convida a cafè i després et diu que paguis tu el compte"

El portaveu del Govern assegura que resulta sorprenent que el 24 de novembre la ministra Salgado digués que Catalunya complia amb l'objectiu de dèficit i ara digui que és "de les pitjors"

Sara González
1 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha lamentat que des de l'executiu espanyol es prenguin decisions "improvisades" que comporten despeses per a les comunitats autònomes sense aportar cap tipus de compensació. "Ells conviden a cafè i després et diuen que paguis tu el compte", ha etzibat Homs. En resposta a la ministra d'Economia, Elena Salgado, que ha situat avui Catalunya en el grup de les comunitats amb la pitjor situació de dèficit, el portaveu del Govern ha assegurat que resulta "sorprenent" que el 24 de novembre Catalunya "sí que complís" amb l'objectiu de dèficit i ara sigui "la pitjor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Crida l'atenció, tot plegat. Alguna responsabilitat deu tenir-hi el govern espanyol", ha assegurat Homs, que ha afegit que l'Estat no pot carregar de despeses Catalunya, no compensar i, a més, criticar. "És una situació que s'ha de denunciar perquè, a més, va en contra de la llei de finançament", ha reblat.

En aquesta línia, el portaveu del Govern ha respost que és paradoxal que Madrid demani a Catalunya una retallada del pressupost i, per altra banda, demani la rebaixa dels preus del transport públic, els més cars de l'Estat espanyol. "Catalunya ja fa anys que tot ho paga més car que la resta d'Espanya", ha dit Homs.

stats