CONSELL EXECUTIU
Política 04/06/2013

El Govern manté "oberta" la negociació pel dèficit i demana "seriositat" a Montoro

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, indignat amb les rialles del ministre ahir a Barcelona. També retreu al president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, que vegi amb bons ulls que Catalunya no pugui arribar al 2% de límit

S. González / O. March
1 min

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha assegurat aquest dimarts després de la reunió del consell executiu que el Govern "manté oberta" la negociació pel sostre de dèficit amb l'executiu espanyol. "Mantenim el que hem explicat els últims dies", ha dit Homs, que ha demanat "seriositat" al ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, que ahir dilluns va tornar a mostrar-se contrari al fet que Catalunya pugui arribar a un 2% de dèficit aquest any. "No sé si l'actitud del govern espanyol és la més adequada", ha apuntat el dirigent de CiU. Montoro va anunciar ahir amb rialles iròniques que "mai" es permetrà que Catalunya pugui arribar al límit de dèficit del 2% del PIB.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'assumpte del dèficit també ha servit a Homs per retreure al president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, que ahir també va assegurar que "entenia" que Catalunya no disposés d'autorització per acostar-se al 2% de límit de despesa. "Aquestes declaracions no sumen a l'interès de Catalunya", ha considerat el conseller de la Presidència, que ha reiterat la crida del Govern a agents econòmics i socials per aconseguir més marge de dèficit per no haver de fer retallades superiors als 3.000 milions d'euros.

stats