CONSELL EXECUTIU
Política 30/04/2013

Conveni Govern-Generalitat Valenciana perquè es vegi TV3 al País Valencià i Canal 9 a Catalunya

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, així ho ha anunciat a la roda de premsa posterior al consell executiu

M. Toro / O. March
1 min
La capçalera de la manifestació de Castelló per reclamar que tornin les emissions de TV3 al País Valencià / SALVADOR ALMENAR

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha anunciat aquest dimarts a la roda de premsa posterior al consell executiu un acord amb la Generalitat Valenciana per la reciprocitat de les emissions de Televisió de Catalunya (TVC) i Radiotelevisió Valenciana (RTVV). Això permetrà que TV3 es vegi al País Valencià i que Canal 9 es pugui veure a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat Homs, aquest conveni no implica cap contrapartida de caire més aviat polític que faci que no es pugui parlar de "Països Catalans" o de "País Valencià" als informatius de TV3. "No es pot dir a un periodista què pot dir i què no", ha apuntat el conseller, que ha assegurat que amb el govern valencià "hi ha més coses que ens uneixen que no pas que ens divergeixen".

En tot cas, el portaveu del Govern ha matisat que caldrà mantenir "respecte per la indentitat" en el marc d'aquest conveni que se signarà les properes setmanes.

La reciprocitat de les emissions es podrà fer efectiva quan la Generalitat Valenciana disposi d'un major espai radioelèctric, motiu pel qual sol·licitarà al ministeri d'Indústria l'atribució de les freqüències corresponents.

stats