CANVI DE CICLE
Política 10/04/2014

Homs veu "la conquesta de la llibertat" més a prop que mai en 300 anys

El conseller de la Presidència apunta que el repte d'assolir aquest objectiu "requereix fer política"

Efe
1 min

BarcelonaEl conseller de Presidència, Francesc Homs, ha afirmat aquest dijous que "la conquesta de la llibertat" està a les mans dels catalans com mai ho ha estat en els últims 300 anys, i ha assegurat que això és degut al fet que, en quatre anys, hi ha hagut un creixement de la "consciència nacional".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la presentació del llibre, "La captivitat inadvertida", del filòsof Jordi Sales, Homs ha assegurat que en els últims quatre anys els catalans han fet "un salt qualitatiu extraordinari en això que en diuen crear consciència nacional", que ha estat, segons el seu parer, la seva "obsessió" des de la recuperació de la democràcia. "Hem fet un progrés a assegurar la nostra consciència col·lectiva molt sòlid", ha subratllat.

Homs ha insistit que aquesta consciència col·lectiva s'ha traduït en una major expressió de "dignitat i maduresa" per part dels catalans, que es plasma, per exemple, en les últimes manifestacions o en els actes polítics de celebració del Tricentenari.

Segons el conseller, la dignitat catalana s'ha acabat de configurar com un "valor", quan en temps anteriors "semblava una cosa per fer burleta" perquè "no era cosmopolita".

El també portaveu del Govern ha dit que la "maduresa catalana" consisteix a "entendre que la conquesta de la nostra llibertat està a les nostres mans com mai ho havia estat els últims 300 anys", però aquesta fita, ha avisat, "requereix fer política".

stats