POLÍTICA
Política 17/08/2013

Homs: "Estem davant d'una de les operacions democràtiques més potents que hi ha hagut a Europa"

El portaveu del Govern insisteix que el procés "no s'aturarà" i demana a l'Estat que estigui a "l'altura de les circumstàncies" i deixi votar a Catalunya

Marc Toro
1 min
Francesc Homs, conseller de la Presidència, aquest dimarts en la compareixença posterior al consell de Govern / ACN

PradaEl portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha insistit aquest dissabte en que el procés sobiranista engegat a Catalunya "no s'aturarà", ja que –ha afirmat– "estem davant d'una de les operacions democràtiques més potents que hi ha hagut a Europa". Homs, que ha participat en la inauguració de la 45ena edició de la Universitat Catalana d'Estiu de Prada (Conflent), ha demanat a l'Estat que estigui a "l'altura de les circumstàncies" i que deixi votar Catalunya sobre el seu futur.

El portaveu de l'executiu ha explicat que el govern espanyol té una gran oportunitat de llançar al món un "missatge de compromís amb la democràcia i de ser un exemple d'exercici de democràcia". Un missatge que Homs ha definit com a "molt important" per a una democràcia com l'espanyola, que ha recordat que "va començar a caminar fa quatre dies". El portaveu ha volgut recordar que els propers mesos seran decisius "en tots els sentits" i ha afirmat que "societat i institucions es posaran a prova amb el procés". No obstant això, ha subratllat que "la veritable prova la tindrà la democràcia espanyola".

En referència a la cadena humana que s'està organitzant per a l'Onze de Setembre, la Via Catalana, Homs ha assegurat que "és positiu que vagi bé" per al procés, i s'ha mostrat confiat que "totes les sensibilitats hi tindran cabuda". No obstant això, no ha volgut aclarir la seva participació individual en l'acte i ha explicat que el Govern decidirà quina presència hi té de manera col·lectiva en el consell executiu que tindrà lloc el 27 d'agost.

stats