Política 08/12/2015

Homs alerta del risc d'una victòria de Ciutadans a Catalunya el 20-D: "La nit electoral serà tard per rectificar"

El candidat de Democràcia i Llibertat a les eleccions espanyoles, en un míting a Taradell, avisa que el partit de Rivera es vol "carregar" la immersió lingüística i crida a la mobilització

Oriol March
1 min
El candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, durant el míting a Sabadell / ARA

TaradellEl candidat de Democràcia i Llibertat a les eleccions espanyoles del 20-D, Francesc Homs, ha assenyalat aquest dimarts a la tarda en un míting a Taradell que Ciutadans pot guanyar els comicis i ha cridat a la mobilització sobiranista per frenar aquesta possibilitat. "La nit electoral ja és tard per rectificar", ha apuntat, al mateix temps que ha indicat que el partit d'Albert Rivera "es vol carregar la immersió lingüística".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Les grans decisions, a l'Estat, les prenen entre pocs: alts funcionaris de l'Estat, ministres o exministres i executius de grans companyies", ha apuntat l'exconseller de la Presidència en referència al que ell anomena reiteradament com a "cultura de la llotja del Bernabéu".

Homs ha recordat la feina feta en les consultes ciutadanes sobre la independència, una de les quals es va celebrar a Taradell, que és precisament on viu el candidat. "Eren unes consultes que no formaven part de l'ideari del senyor Montilla, que en aquell moment era president de la Generalitat", ha indicat l'exconseller de la Presidència.

Força negociadora

L'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, ha assenyalat que cal anar a Madrid a "pressionar". "Serà molt difícil treure un bon resultat en unes eleccions en què els catalans hi som minoria. Però qui ens havia de dir que la CUP, amb només deu diputats, tindria aquesta força negociadora?", s'ha preguntat. "A vegades ve d'un diputat", ha reflexionat Verdaguer.

L'encarregat d'obrir l'acte ha estat Toni Reig, director general de Joventut de la Generalitat i cap de files de Convergència a Taradell. Reig ha indicat que Homs, "des de fa quinze anys", està en política "per la llibertat de Catalunya".

stats