IMMERSIÓ LINGÜÍSTICA
Política 13/02/2014

Convivencia Cívica acusa el Govern de cometre un "delicte de desobediència" amb la immersió lingüística

El cap visible de l'entitat, Francisco Caja, es reuneix al Parlament amb representants del PP i de Ciutadans

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de Convivencia Cívica, organització que batalla contra la immersió lingüística, ha estat aquest matí al Parlament de Catalunya per reunir-se amb representants del PP i de Ciutadans. "El Govern està cometent un delicte de desobediència en no complir les sentències judicials sobre el castellà a les aules", ha considerat Caja en declaracions als periodistes als passadissos de la cambra catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un comunicat de premsa difós per Convivencia Cívica, els representants de l'entitat assenyalen que no permetran que "des del poder polític es vulneri el dret a l'educació dels nostres fills i se'ns privi, a més, del dret de tutel·la judicial efectiva que implica la no execució de les resolucions dels tribunals i seguir lluitant per la plena restauració dels drets de què disposa un ciutadà en una societat democràtica".

Querella contra Rigau "per prevaricació"

Després de la reunió amb PP i Ciutadans, el portaveu de Convivencia Cívica ha avançat que els pares contraris a la immersió tornaran acudir als tribunals per "querellar-se contra Irene Rigau, com a consellera i signant de les mesures preses després de les sentències rebudes". Segons Caja, la titular d'Ensenyament podria estar incorrent en "un delicte de prevaricació" perquè "ella sap que la seva acció de Govern no s'ajusta a la llei".

stats