cas Gürtel
Política 26/12/2011

El sastre José Tomás declara que els vestits de Camps els pagava Pablo Crespo, un dels cervells de Gürtel

En la seva declaració com a testimoni de la fiscalia, assegura que va enviar peces de roba al Bigotes perquè els fes arribar a l'expresident de la Generalitat Valenciana

Efe
2 min

ValènciaJosé Tomás, el sastre de les botigues Forever Young i Milano, en les quals compraven les empreses de la trama Gürtel, ha declarat aquest dilluns davant el jurat del cas dels vestits que els pagaments pendents en el compte d'Álvaro Pérez, el Bigotes, en el qual figuren peces per Francisco Camps i Ricardo Costa, els pagava el número dos de la trama, Pablo Crespo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tomás ha afegit que va envia peces de roba al Bigotes a València perquè els fes arribar a l'expresident de la Generalitat Valenciana, acusat de presumpte suborn passiu al costat de l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa. El sastre ha assegurat que ni Camps ni Costa han pagat mai vestits a la botiga de Milano, i que ell mai ha modificat cap factura introduint conceptes falsos.

El judici pel cas dels vestits de la trama Gürtel viu aquest dilluns una de les jornades més esperades: la declaració del sastre José Tomás, un dels testimonis clau en la causa en què estan imputats l'expresident de la Generalitat valenciana, Francisco Camps, i l'exsecretari general del PP valencià, Ricardo Costa, per un suposat delicte de suborn passiu.

La compareixença de Tomàs, que estava prevista a partir de les 9.30 h al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), s'està fent esperar després que les parts hagin decidit que sigui un altre empleat, Miguel Marqués, qui se sotmeti primer a l'interrogatori. Després de Marqués declararà Tomás.

El sastre Tomàs és un dels testimonis més esperats, principalment perquè el seu nom ha sonat en pràcticament tots els interrogatoris fets fins ara. Tomás és, a més, el sastre que va prendre les mides a Camps.

El sastre, que compareixerà per segona vegada davant el tribunal valencià, després d'haver-ho fet durant la instrucció d'aquesta causa al maig de 2009, ha acusat públicament i en reiterades ocasions els processats.

La declaració d'aquest testimoni, juntament amb la del propietari de la botiga de roba Forever Young, Eduardo Hinojosa, era la més esperada d'aquest judici.

Hinojosa, que es va sotmetre a les preguntes de les parts dijous i divendres de la setmana passada, va acusar Tomás de fer factures falses per als suposats caps de la trama Gürtel amb l'objectiu que en poguessin desgravar els imports. Hinojosa també va posar en dubte que ningú pagués els vestits de Camps a Forever Young.

stats