Política 26/01/2015

El Govern pagarà al març la part meritada de la paga suprimida el 2012 als treballadors públics

Ara / Europa Press
1 min

BarcelonaEl Govern pagarà als treballadors públics al març els primers 44 dies de la paga extra de desembre de 2012 que va suprimir el govern de Mariano Rajoy, segons ha informat la conselleria de Governació després de la reunió aquest dilluns amb els sindicats de la taula general de la funció pública. Fonts de Governació han detallat que això suposarà un desemborsament total de prop de 100 milions d'euros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va anunciar divendres a la Comissió d'Afers Institucionals que abonaria aquesta part de la paga suprimida als treballadors públics de la Generalitat, que correspon als dies transcorreguts des de l'1 de juny, quan es comença a generar la paga extra de desembre, fins a l'aprovació el 14 de juliol del Reial Decret del govern per eliminar-la.

CCOO ha explicat en un comunicat que a partir d'ara els sindicats elaboraran una proposta per recuperar les condicions laborals i socials retallades des de 2010, i proposaran una nova reunió amb el Govern per reclamar, entre altres qüestions, convocar oferta pública d'ocupació per recuperar part de els 10.000 llocs de treball perduts, segons els seus càlculs. Així mateix, els sindicats volen recuperar el Fons d'Acció Social, millorar les mesures de conciliació de la vida laboral i familiar i establir un calendari de negociació per recuperar el poder adquisitiu, la part pendent de la paga de 2012 i les pagues de 2013 i 2014.

stats