Política 23/09/2014

Els bisbes subratllen "el valor sagrat de la vida humana des de la concepció"

Apel·len al comunicat que van emetre dijous passat sobre la legislació de l'avortament

Europa Press
1 min

MadridLa Conferència Episcopal Espanyola (CEE) s'ha remès al comunicat publicat pels bisbes dijous passat, davant l'anunci fet aquest dimarts pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ha confirmat la retirada de l'avantprojecte de la llei de l'avortament, per no haver trobat el consens suficient per tirar-lo endavant.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els bisbes del Comitè Executiu de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) recordaven en aquest missatge, titulat En defensa dels més febles, el" valor sagrat de la vida humana des de la concepció fins a la seva fi natural", en el marc de les marxes per la vida celebrades diumenge passat en què es va demanar a Rajoy que complís amb la seva promesa de reformar la llei de l'avortament.

Així mateix, recordaven les paraules del Papa Francesc sobre l'avortament en l'exhortació apostòlica Evangelii Gaudium: "Entre els febles, que l'Església vol cuidar amb predilecció, hi ha també els nens per néixer, que són els més indefensos i innocents de tots, als que avui se'ls vol negar la seva dignitat humana traient-los la vida i promovent legislacions perquè ningú pugui impedir-ho. No és progressista pretendre resoldre els problemes eliminant una vida humana ".

A més, admetien que, tal com assenyala el Pontífex, han de "fer més" per "acompanyar adequadament" les dones que es troben en situacions molt dures, on l'avortament se'ls presenta com una ràpida solució a les seves profundes angoixes".

Per als bisbes, és tasca de tots respondre a aquestes situacions "pel camí de la vida i no pel de la mort d'un ésser innocent" perquè, segons assenyalen, un ésser humà és "sempre sagrat i inviolable, en qualsevol situació i en cada etapa del seu desenvolupament ", és" un fi en si mateix i mai un mitjà per resoldre altres dificultats ".

stats