Política 01/10/2013

García-Margallo admet diferències en el govern espanyol sobre l'"amenaça de secessió" de Catalunya

Preguntat pel procés català, el ministre d'Exteriors diu que a l'executiu hi ha una "pluralitat de membres i d'opinions"

Efe
1 min
García-Margallo, aquest dimarts, en una intervenció al Fòrum Europa / EFE

MadridEl ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García-Margallo, ha admès avui la preocupació de l'executiu de Rajoy per l'"amenaça de secessió" de Catalunya i ha deixat entreveure que hi ha diferents opinions sobre com abordar l'assumpte.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a la premsa després de presentar una conferència, García-Margallo ha estat preguntat pel procés sobiranista català i ha reiterat que "una sortida d'Espanya implica automàticament la sortida de la Unió Europea".

A partir d'aquí, Catalunya hauria de tornar a demanar-ne l'adhesió, que hauria de ser aprovada per la unanimitat dels països membres de la UE, segons el ministre. "És una veritat tan immutable com la llei de la gravetat", ha afegit.

Preguntat si hi ha debat dins el govern espanyol sobre quina ha de ser la resposta que ha de donar al discurs sobiranista del president Artur Mas, el ministre ha assenyalat que l'executiu "estudia, analitza i discuteix, perquè hi ha pluralitat de membres del govern i per tant pluralitat d'opinions, tots els problemes que té la societat espanyola". "I és obvi que una amenaça de secessió de Catalunya és un problema que al govern el preocupa i l'ocupa", ha indicat.

Sobre els pressupostos de l'Estat per a 2014 ha afirmat que són els "únics possibles" per a aquesta època de crisi i ha afegit que totes les administracions i institucions han d'aprendre a estalviar i "a fer més amb menys".

stats