POLÍTICA
Política 16/10/2013

Els impulsors de la denúncia contra García Prieto sospiten que hauria desviat xifres milionàries

Insten la Fiscalia a investigar el cas després de detectar fins a 13 suposats casos d'il·lícits penals que han documentat en l'escrit presentat al ministeri públic

M.colomer
1 min
La junta provisional de l'entitat organitzadora de la Fira d'Abril sospita que García Prieto es podria haver apropiat de beneficis que eren per a la federació.

BarcelonaLa xifra desviada per Francisco García Prieto durant els 27 anys que ha estat al capdavant de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (FECAC) podria ser "milionària". Així ho ha assegurat aquest dimecres el portaveu provisional de la FECAC, Joaquín Moreno, durant la roda de premsa per argumentar l'escrit que han lliurat a la Fiscalia acompanyat per documentació que indicaria que García Prieto va incórrer en més d'una dotzena d'irregularitats comptables.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat això, però, els impulsors de la denúncia −quatre dels nou actuals membres provisionals de la directiva de la FECAC− subratllen que la xifra ara per ara és impossible de determinar pel descontrol i inexistència de molta de la documentació que permetria fer el recompte. Sospiten que feia servir per a us particular una targeta Visa de l'entitat, que podria haver cobrat comissions il·legals i que hauria desviat subvencions públiques per a fins falsejats, entre altres qüestions, com el moviment sospitós de quantitats importants de diners entre l'associació i la Fundació FECAC. Sense anar gaire lluny, la directiva encara no ha tingut accés a la documentació de liquidació de la Fira d'Abril dels últims anys.

El pla B, querella

La documentació que han lliurat a la Fiscalia identifica fins a 13 suposats il·lícits penals que insten a investigar en profunditat. Han inclòs documentació a partir del 2009, però sospiten que les irregularitats s'allarguen molt més en el temps. Els promotors de la denúncia asseguren que el fet que els comptes de la FECAC superessin sota el mandat de García Prieto fins a quatre auditories, dissipava dubtes, però que ara la situació ja s'ha fet insostenible. Si la Fiscalia no investigués el cas, tenen previst promoure directament una querella criminal.

stats