Política 30/10/2016

Garzón: "S'ha consolidat el cop oligàrquic apuntalat per Felipe González i Susana Díaz"

La setena assemblea nacional d'EUiA escull Joan Josep Nuet com a coordinador general

Jordi Mumbrú
2 min
Joan Josep Nuet amb Alberto Garzón.

BarcelonaEl secretari general d'Izquierda Unida, Alberto Garzón, ha criticat avui que "ja s'hagi consolidat el cop oligàrquic apuntalat per Felipe González i Susana Díaz", amb referència a la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern, gràcies a l'abstenció del PSOE. Garzón ha pronosticat que "Rajoy no farà marxa enrere en la seva política de retallades" i també ha lamentat que, tot i això, "el PSOE hagi fet president Rajoy".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'IU ha recordat que, aritmèticament, és possible "aprovar moltes lleis contra el govern del PP" al Congrés, però s'ha mostrat poc confiat que el PSOE vulgui explorar aquesta via. "Rajoy té un botó nuclear contra el PSOE que es diu que és el de les terceres eleccions". Garzón també ha criticat durament que durant el debat d'ahir al Congrés, Ciutadans acusés Units Podem "d'estar amb els terroristes" i ho ha considerat "fora de lloc i una infàmia". Sobre la polèmica intervenció del diputat d'ERC Gabriel Rufián, Garzón ha defensat que "no va dir cap mentida" i que va utilitzar un "un to provocador" que va aconseguir indignar tant el PSOE com el PP. Això sí, Garzón ha criticat que "és hipòcrita que ERC tingui un discurs d'esquerres a Madrid i una pràctica de dretes a Catalunya".

El líder d'IU ha fet aquestes declaracions durant la setena assemblea nacional d'EUiA, que setena assemblea nacional d'EUiAha renovat Joan Josep Nuet en el càrrec de coordinador general.

Durant la clausura de l'assemblea també s'ha projectat un vídeo de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. La líder de Barcelona en Comú ha emplaçat els militants a seguir treballant per la unitat de l'esquerra: "Ja hem començat a fer el camí plegats. Ara més que mai hem d'anar junts i juntes". També s'ha projectat un vídeo amb un missatge de Pablo Iglesias en què també animava els militants d'EUiA a "recórrer el camí junts". "Estem construint junts una cosa molt gran", ha dit.

Durant el Congrés s'ha projectat un vídeo amb diferents fotografies de comunistes i revolucionaris històrics mentre sonava 'Jo vinc d'un silenci' de Raimon. Els més aplaudits han estat Hugo Chávez, Lenin i Fidel Castro.

L'assemblea s'ha tancat amb un discurs de Joan Josep Nuet, que ha tingut paraules per als sindicalistes, per als professors, per als qui se n'han hagut d'anar i "serveixen cafès a Londres", per a les dones que "tenen por del seu company", per als immigrants que moren ofegats al mar Mediterrani, per als militants i també per a la gent gran. Nuet ha demanat als seus que no facin "una contradicció" entre ser "fraternal" amb la resta de pobles i "voler ser sobirans". "Volem ser pobles lliures amb una classe treballadora forta", ha dit. Nuet també ha animat els militants a treballar per la confluència.

L'assemblea ha acabat amb els himnes de 'La Internacional' i 'Els segadors', fent honor al vers de Raimon: "Qui perd els orígens perd la identitat".

stats