POLÍTICA
Política 14/02/2013

Els sindicats denuncien que el Govern vol aprovar la retallada salarial abans que els pressupostos

La reunió entre els agents socials i Governació, que ofereix negociar com s'aplica la tisorada, acaba sense acord i es tornaran a reunir dimecres vinent

Roger Tugas
1 min
Concentració de treballadors públics davant de la seu del departament de Governació / ACN

BarcelonaEls representants dels sindicats han valorat molt negativament la reunió de la taula de funció pública d'aquest dimecres. Segons han explicat a la sortida, el departament de Governació ha negat que les xifres aparegudes als mitjans entorn de la supressió de llocs de treball fossin certes, però tampoc n'ha donat una d'alternativa i sí que ha confirmat que vol aplicar una retallada salarial equivalent a una paga extra per a tots els empleats públics. La Generalitat s'ha mostrat oberta a negociar com es distribuiria la tisorada, tot i que els sindicats es neguen a avalar-ne cap.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els agents sindicals també critiquen que Governació vol aprovar la retallada abans que els pressupostos, en el marc de la pròrroga dels del 2012, i exigixen que aquesta es negociï al Parlament, en l'aprovació dels comptes del 2013. Dimecres vinent al matí es tornaran a reunir per continuar amb les negociacions.

ERC, soci parlamentari de CiU, ja va advertir dimecres que s'oposa a una retallada lineal, i va defensar la necessitat que l'ajustament sigui progressiu.

L'any passat, la Generalitat va descomptar la paga de Nadal en compliment del decret del govern espanyol per a tots els treballadors públics de l'Estat. A principis d'any, però, abans de la publicació del decret, el Govern ja havia anunciat la mesura.

stats