Política 08/05/2018

El geolocalitzador que va espiar Puigdemont a Bèlgica era espanyol

Segons 'El Periódico', la fiscalia belga busca el titular de la targeta SIM amb què operava la balisa

Ara
1 min
Puigdemont entrant al Club de Premsa de Brussel·les

BarcelonaEl geolocalitzador que espiava el president, Carles Puigdemont, a Bèlgica era espanyol. Així ho publica el diari 'El Periódico' segons fonts pròximes a la investigació que està duent a terme la fiscalia de Brabant-Való, província al sud de Bèlgica. El dispositiu, incrustat en el vehicle que utilitzava Puigdemont, operava a través de dues targetes SIM comprades a Espanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La investigació es va obrir mesos abans que detinguessin el president a Alemanya, ja que llavors portava una balisa diferent al cotxe. Quan l'entorn del president va descobrir el dispositiu al cotxe, a Waterloo, va interposar la denúncia a les autoritats belgues perquè va considerar que estava sent objecte de seguiments il·legals. Les balises sovint són utilitzades per la policia o els serveis d'intel·ligència per seguir els seus objectius.

Segons explica 'El Periódico', ara la fiscalia belga investigarà qui poden ser els titulars d'aquestes targetes telefòniques adquirides a Espanya, ja que s'han de facilitar dades personals per obtenir-les.

stats