Política 21/06/2017

Germà Gordó: "Mai he fet res il·legal i mai ningú m'ha demanat res il·legal"

L'exconseller de Justícia diu que posaria la mà al foc per Convergència, per Viloca i per Osàcar

Ara
3 min
Germà Gordó, a l'entrevista del programa 'Els matins' de TV3

BarcelonaGermà Gordó ha dit que "les respostes concretes" les donarà "davant del jutge", però que posaria la mà al foc per Convergència i pels dos tresorers acusats, Andreu Viloca i Daniel Osàcar, en una entrevista a 'Els matins', de TV3. Convençut que no s'obrirà judici oral en el judici pel presumpte finançament il·legal del partit perquè està segur de la seva innocència, ha defensat que "s'han fet les coses bé" i que no en sap res, de donacions, perquè ell no n'era el tresorer.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha repetit reiteradament que no va fer res il·legal i que mai li van demanar res il·legal. Quant a la falta de proves perquè no s'ha pogut trobar la seva agenda, ha defensat que amb la seva "s'ha fet el mateix que a la resta d'agendes". Davant la pregunta de si és possible saber el que fan els diputats en el seu dia a dia, ha contestat que té una agenda al mòbil, però no hi surt el que va fer "fa cinc anys, ni dos anys, ni un any". Ha afegit que al judici haurà de buscar la informació "a la seva memòria": "Estic tan convençut que tot el que he fet és correcte que intentaré recordar". Ha defensat també la presumpció d'innocència en diverses ocasions com "el dret més universal", que s'ha de respectar per sobre de tot.

Sobre les acusacions per haver rebut regals d'empresaris, ha contestat: "Jo no he estat mai a la llotja del Bernabéu i no he estat mai de cacera". Ha afegit també que ell mai es presenta "com a Gregorio", que és el nom en clau que hauria fet servir per actuar en el cas 3%, segons alguns testimonis.

Gordó va acordar el comunicat de renúncia al PDECat amb David Bonvehí i Marta Pascal amb el vistiplau d'Artur Mas. Ningú li va demanar aquell divendres que renunciés a l'escó i no sap per què les opinions del partit van canviar durant el cap de setmana, quan Marta Pascal el va avisar que faria un tuit demanant-li que reflexionés i es plantegés abandonar el Parlament. L'exdiputat de JxSí defensa que la reacció del PDECat va ser un error, però que està satisfet que Mas digués que va ser una decisió injusta, tot i que creu que "el més important a la vida és intentar fer coses justes".

Gordó ha aclarit que "molts votants, militants del PDECat i de la plataforma Nova Convergència" li han demanat que no deixi l'escó, i que no l'abandonarà per "compromís amb un determinat programa electoral, amb un Procés i amb una ideologia". Ha afegit també que Artur Mas va dir que entenia que continués i que no es queda amb l'escó per ser aforat "en cap cas".

L'exdiputat de JxSí ha dit que mai s'havia temut ser investigat judicialment i que, de fet, s'havia plantejat deixar la política perquè tenia una oferta a l'empresa privada: "No pensava ni que podria ser diputat ni en aforaments, ni res de res".

Sobre el seu futur com a diputat, ha dit que serà "el diputat 72 pel que fa a un tema vital: donar veu als ciutadans i ciutadanes d'aquest país perquè lliurament puguin decidir el seu futur". Ha confirmat també que l'1 d'octubre, "si hi ha urnes", anirà a votar. Quant al referèndum, ha dit que "estem en un procés d'acord amb la legalitat per poder consultar les catalanes i els catalans" i que tot es farà dins la llei: "Les coses es faran bé".

Sobre la confrontació amb el PDECat, ha dit que la seva plataforma mantindrà la "ideologia pròpia de l'antiga Convergència" i que creu que hi ha un cert desviament en el partit. També ha afirmat que el trànsit cap al PDECat "no s'ha fet del tot bé": "El canvi de nom va ser una evidència".

Quant a les converses entre De Alfonso i l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz, ha dit que sempre s'ha postulat davant del president Mas.

stats