Política01/12/2015

El PSOE i el PP amaguen Zapatero i Aznar en campanya

Felipe González sí que farà un míting amb Pedro Sánchez: serà el 15 de desembre a Badajoz

Ferran Casas

MadridJosé María Aznarno farà cap acte de campanya per demanar el vot per Mariano Rajoy el 20-D. Aznar, al capdavant de la FAES des que va deixar la Moncloa, va designar l'actual president espanyol com a successor el 2003, però la relació entre els dos s'ha anat degradant. Les crítiques de l'expresident al seu successor són públiques i severes i el menyspreu de Rajoy pel seu mentor és ara total. Un divorci que, per exemple, afecta de ple el partit a Madrid, liderat encara per Esperanza Aguirre, una de les afins a Aznar.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dilluns, el cap de campanya del PP, el català Jorge Moragas, treia importància a la seva figura i al seu rol polític, però. Aznar és incòmode al PP i, a l'altra vorera, el PSOE tampoc té gaires ganes que a Pedro Sánchez, el seu secretari general i candidat, se'l vegi en campanya amb José Luis Rodríguez Zapatero. Les apel·lacions del PP al seu llegat, sobretot en els temes econòmics, són constants, i aquest dimarts el secretari d'organització del partit, César Luena, ha dit que Zapatero, que va ser president entre el 2004 i el 2011, sí que participarà en la campanya però que no ho farà en cap acte amb Sánchez. En total, l'expresident té programats quatre actes. Un d'ells, el dia 9 a Granada amb Susana Díaz, a qui dóna suport per liderar el PSOE en un futur. El dia 7 serà a Barcelona amb Carme Chacón i el 16 a Alacant amb Ximo Puig.

Cargando
No hay anuncios

Qui sí farà un míting amb Sánchez serà Felipe González, que malgrat que fa vint anys que va deixar la Moncloa i es dedica als seus negocis i a la seva fundació té encara un paper rellevant a les campanyes del partit. El dia 15 compartirà escenari a Badajoz amb Sánchez i el dia 17 tancarà la campanya a Andalusia amb Susana Díaz, a qui ha apadrinat en diverses ocasions. Alfredo Pérez Rubalcaba és l'ex del PSOE que més actes farà. Seran vuit o nou però cap d'ells de primer nivell.

La campanya va de regeneració, de reformes, de deixar enrere la Transició. I els 'ex' cotitzen a la baixa quanles alternatives són Ciutadans i Podem.