Política 01/12/2015

El PSOE i el PP amaguen Zapatero i Aznar en campanya

Felipe González sí que farà un míting amb Pedro Sánchez: serà el 15 de desembre a Badajoz

Ferran Casas
2 min
El líder del PSOE, Pedro Sánchez,conversa amb l'expresident Rodrígiez Zapatero durant la investidura de Susana Díaz. EFE

MadridJosé María Aznar no farà cap acte de campanya per demanar el vot per Mariano Rajoy el 20-D. Aznar, al capdavant de la FAES des que va deixar la Moncloa, va designar l'actual president espanyol com a successor el 2003, però la relació entre els dos s'ha anat degradant. Les crítiques de l'expresident al seu successor són públiques i severes i el menyspreu de Rajoy pel seu mentor és ara total. Un divorci que, per exemple, afecta de ple el partit a Madrid, liderat encara per Esperanza Aguirre, una de les afins a Aznar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dilluns, el cap de campanya del PP, el català Jorge Moragas, treia importància a la seva figura i al seu rol polític, però. Aznar és incòmode al PP i, a l'altra vorera, el PSOE tampoc té gaires ganes que a Pedro Sánchez, el seu secretari general i candidat, se'l vegi en campanya amb José Luis Rodríguez Zapatero. Les apel·lacions del PP al seu llegat, sobretot en els temes econòmics, són constants, i aquest dimarts el secretari d'organització del partit, César Luena, ha dit que Zapatero, que va ser president entre el 2004 i el 2011, sí que participarà en la campanya però que no ho farà en cap acte amb Sánchez. En total, l'expresident té programats quatre actes. Un d'ells, el dia 9 a Granada amb Susana Díaz, a qui dóna suport per liderar el PSOE en un futur. El dia 7 serà a Barcelona amb Carme Chacón i el 16 a Alacant amb Ximo Puig.

Qui sí farà un míting amb Sánchez serà Felipe González, que malgrat que fa vint anys que va deixar la Moncloa i es dedica als seus negocis i a la seva fundació té encara un paper rellevant a les campanyes del partit. El dia 15 compartirà escenari a Badajoz amb Sánchez i el dia 17 tancarà la campanya a Andalusia amb Susana Díaz, a qui ha apadrinat en diverses ocasions. Alfredo Pérez Rubalcaba és l'ex del PSOE que més actes farà. Seran vuit o nou però cap d'ells de primer nivell.

La campanya va de regeneració, de reformes, de deixar enrere la Transició. I els 'ex' cotitzen a la baixa quan les alternatives són Ciutadans i Podem.

stats