Política 15/04/2014

Cop de porta del PP a la reforma constitucional que proposa el PSOE

Els populars avisen que, en una Catalunya independent, caldria "passaport" per visitar els "parents" d'Espanya

Joan Rusiñol
1 min

Madrid"No és el moment, avui, de crear expectatives de reforma constitucional", ha afirmat aquest dimarts el vicesecretari d'Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons. Els populars rebutgen la proposta que ahir va fer el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, d'obrir un "marc" de diàleg per encarar la reforma territorial. És a dir, no només estan en contra de fer canvis al text constitucional del 1978, sinó també de parlar-ne, d'analitzar si són necessaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel PP, la iniciativa que els socialistes portaran al Congrés passades les eleccions europees –és la tercera vegada que ho faran aquest any– només pretén resoldre els conflictes interns entre el PSOE i el PSC. González Pons ha avisat que la carta magna és com els "ploms" de l'electricitat en una casa i que quan es toquen s'ha de saber molt bé què es fa per evitar quedar-se a les fosques. Per ell, ara no hi ha "consens" ni una oferta prou "madurada".

El número 2 de la llista del PP a les europees també ha reiterat l'argument que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea, responent a l'informe presentat ahir pel Consell Assessor per a la Transició Nacional. Diu que el PP considera "totalment impossible" la hipòtesi de la independència però ha alertat que, en cas que es produís, els catalans necessitarien "passaport" per anar a veure els seus "germans, cosins, parents" a l'estat espanyol.

stats