POLÍTICA
Política 26/03/2014

El Govern es prepara per desplegar una acció exterior dirigida al "reconeixement d'un estat català"

El conseller de la Presidència afirma que treballen internacionalment per donar a conèixer la voluntat inequívoca de votar el futur del país

Ara / Acn
1 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, durant la seva intervenció al Parlament / ACN

BarcelonaEl conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha anunciat aquest dimecres que l'acció exterior del Govern es prepara per "un segon estadi" que vagi més enllà de donar a conèixer la voluntat inequívoca de votar el futur polític del país per "en els propers temps poder començar a buscar simpaties, sinergies, possibles aliances de cara a un futur reconeixement d'un estat català". Ho ha dit en resposta a la interpel·lació del diputat d'ERC Jordi Soler sobre la internacionalització del procés d'autodeterminació. Homs també ha reiterat que "l'agressivitat" amb què el govern espanyol respon al procés català "sorprèn" a la comunitat internacional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si no estiguéssim en un context del a UE no tindríem al seguretat d'expressar-nos com ens expressem", ha afirmat Homs, en repassar l'acció exterior del govern, des de conferències, reunions polítiques o articles a la premsa. Tot plegat, ha assegurat Homs respon al "compromís inequívocament democràtic i pacífic" però al mateix temps "fer les coses bé, complir els compromisos adquirits".

"La suma de les dues coses pot donar eficàcia a l'hora de donar-nos a conèixer i en un segon estadi que haurem de fer, compto, en els propers temps poder començar a buscar simpaties, sinergies, possibles aliances de cara a un futur reconeixement d'un estat català", ha argumentat.

stats