Política 16/07/2012

El Govern defensa ara el paper de les diputacions

"Les diputacions són una font per canalitzar recursos al món local", ha dit Artur Mas en una entrevista a 'El món a RAC1', en què també ha defensat el paper vital dels consells comarcals per als municipis petits

Ara
1 min

BarcelonaSi bé veus de CiU s'han mostrat partidàries, fins i tot en la campanya electoral del 2010, d'eliminar les diputacions, avui el president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat el paper que duen a terme juntament amb els consells comarcals. "Les diputacions són una font per canalitzar recursos al món local", ha dit el president en una entrevista a 'El món a RAC1'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un moment en què l'estat espanyol planteja una reforma local que doti de més pes a les diputacions en detriment dels consells comarcals i les mancomunitats, Mas ha recordat que els consells tenen un paper vital en petits municipis de fora de l'àrea metropolitana i que ofereixen serveis que no existirien si se suprimissin. Però el president també ha defensat que les diputacions reben diners estatals que es destinen als municipis. "Si se suprimeixen deixaran de venir ingressos i els municipis estaran encara pitjor", ha dit.

Malgrat tot, el president ha volgut recordar que el deute local representa només un 4% del total de l'Estat, mentre que l'administració central n'acumula el 76%, unes dades que fan evident que l'aprimament s'hauria d'aplicar sobretot a l'estructura estatal.

stats