Política 20/07/2014

El govern basc retreu a ETA la seva desactivació per etapes

El conseller Josu Erkoreka diu que el govern seguirà treballant per "un final verificable, ordenat, definitiu i irreversible" d'ETA

Ara / Europa Press
1 min

BilbaoEl portaveu del govern basc i conseller d'Administració Pública i Justícia, Josu Erkoreka, ha criticat aquest diumenge el desmantellament per etapes de l'organització ETA. En declaracions realitzades als mitjans de comunicació a Bilbao, Erkoreka ha opinat que la societat basca "no es mereix 33 mesos després [del final de la violència] el tracte que rep per una ETA que vol condicionar el seu final als seus interessos temporals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Erkoreka ha assegurat que seguirà treballant, com fins ara, per "fer efectiu un final verificable, ordenat, definitiu i irreversible" d'ETA i, per això, es mostra disposat a col·laborar amb els que "en l'àmbit internacional treballen pel final" de l'organització.

D'aquesta manera, Erkoreka s'ha referit a l'últim comunicat de l'organització, en què anuncia el desmantellament de les estructures "logístiques i operatives" de la "lluita armada" i assegura que s'està conformant "una estructura tecnicologística" per "completar el segellament d'armament". Josu Erkoreka ha destacat que la societat "no té res a agrair" a ETA "pel fet que desmantelli els seus arsenals".

stats