ALTO AL FOC D'ETA
Política 10/01/2011

Els governs basc i navarrès veuen insuficient l'anunci d'ETA

L'executiu d'Euskadi creu que el contingut és "pitjor de l'esperat" i el vicepresdident primer de Navarra assegura que el comunicat es tracta d'un “nou episodi d'estratègia electoral de Batasuna-ETA”

Efe
1 min

Vitòria i PamplonaEl comunicat en el que ETA ha decretat un alto al foc “permanent”, “general” i verificable “per la comunitat internacional” no és suficient pels governs basc i navarrès, que han valorat de forma negativa l'anunci.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la seva banda, l'executiu liderat per Patxi López ha assegurat a Efe que el comunicat és “insuficient” i que el seu contingut és “pitjor de l'esperat”. Tanmateix, no serà fins aquesta tarda que el lehendakari es pronunciarà personalment sobre el contingut de l'anunci.

Per altra banda, el vicepresident primer del Govern navarrès, Javier Caballero, ha assegurat que el comunicat és “més del mateix”, que “no és res seriós” i que es tracta d'un “nou episodi d'estratègia electoral de Batasuna-ETA”. Segons el també conseller de Presidència, fins que la banda armada no entregui les armes “segueixen sent senzillament terroristes” i ha advertit que “segueix havent-hi activitat, l'extorsió no cessa”.

Caballero ha avançat que l'estat de dret “no caurà en aquesta trampa” i ha subratllat que “el comunicat que la societat navarresa està esperant és el de quan es dissolguin, quan abandonen, quan entreguen les armes, quan ETA se sotmeti a l'estat de dret, quan reconeixen totes les traïcions que han comès, quan demanin perdó per la sang vessada i pel dolor que han causat durant anys a tanta gent i quan atorguin reparació a les víctimes”.

stats