Política 09/04/2019

El Govern comunicarà a la JEC el desacord amb l'ordre que "discrimina" persones amb discapacitat pel que fa el dret a vot

L'executiu exigeix que "reconsideri" una instrucció que creu que "vulnera la igualtat de drets"

N.orriols
1 min
Una papereta del 21-D en  un col·legi electoral a l’Hospitalet  de Llobregat.

BarcelonaEl Govern comunicarà a la Junta Electoral Central el seu "desacord" amb l'ordre emesa per aquest organisme sobre les persones amb discapacitat, ja que considera que "discrimina" el seu dret a vot, i demana que la "reconsideri". Es refereix a una instrucció de la JEC que, segons l'executiu, faculta els membres de la mesa electoral, interventors o apoderats a fer "constar en l'acta de la sessió el seu criteri personal sobre si consideren que una persona amb discapacitat ha exercit el seu vot de manera conscient, lliure i voluntària".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A parer del Govern, aquest fet no està emparat legalment i considera que "menyscaba la dignitat i la igualtat de drets" de les persones amb discapacitat. "Comporta una clara discriminació i dona poder a persones, sense cap competència professional ni coneixement, per establir que una altra persona no exerceix el seu dret a vot de manera lliure, conscient i voluntària, cosa que la posa sota sospita", ha expressat la portaveu de l'executiu, Meritxell Budó.

Ha afegit, també, que considera que la Junta vulnera la convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat, ratificada per l'Estat el 2007.

stats