Política 14/05/2019

El Govern denunciarà els "agressors" de Verges: "No podem cedir ni un mil·límetre davant el feixisme"

Torra avisa que prendrà mesures contra els que "amenacen, agredeixen i volen atemorir els ciutadans"

Ara
1 min
El Govern denunciarà els "agressors" de Verges: "No podem cedir ni un mil·límetre davant el feixisme"

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dimarts que presentarà en nom de la Generalitat una denúncia contra els "agressors" de Verges d'aquest cap de setmana. D'aquesta manera s'ha referit als simpatitzants d'ultradreta que diumenge van anar a la població del Baix Empordà a arrencar estelades i llaços i es van enfrontar a un grup de veïns. "No podem cedir ni un mil·límetre davant del feixisme. Els grups que amenacen, agredeixen i volen atemorir ciutadans als nostres carrers ens tindran al davant", ha assegurat el president de la Generalitat a través del seu compte de Twitter. La denúncia es presentarà aquesta setmana en un jutjat de Girona.

L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, va reclamar ahir al Govern i, concretament, al departament d'Interior, que actuïn amb "més contundència" contra "els grupuscles feixistes" que, segons diu, van visitar el poble "per enèsima vegada" per arrencar estelades i llaços. L'alcalde va criticar que fins ara han actuat amb "impunitat" i això ha fet que "ara ja vinguin al poble de dia" amb la intenció de "provocar, insultar, intimidar, amenaçar i fer por".

La baralla va començar quan simpatitzants d'ultradreta intentaven despenjar estelades de fanals del poble i es van enfrontar a veïns que els recriminaven la seva acció. L'enfrontament va obligar a desplegar diverses unitats dels Mossos d'Esquadra per separar els dos bàndols. Aquest dissabte l'Ajuntament ha convocat una manifestació a les 17 h per denunciar el nou atac feixista.

stats