ELECCIONS 20-N
Política 13/10/2011

El govern espanyol actuarà legalment contra Amaiur si té proves per fer-ho

El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, subratlla que l'Advocacia de l'Estat està fent un seguiment exhaustiu dels abertzales

Efe
1 min

MadridEl ministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha dit avui que si hi ha base legal i fets per impugnar davant el Tribunal Suprem (TS) la coalició Amaiur, integrada per l'esquerra abertzale, EA, Aralar i Alternatiba, el Govern, a través de la Advocacia de l'Estat, ho farà.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant un esmorzar organitzat per l'Associació de Comunicadors i Informadors Jurídics (Acijur), Caamaño ha assenyalat que l'Advocacia de l'Estat fa un seguiment de l'activitat de Bildu i dels seus regidors "des del primer dia", com exigeix la llei de partits polítics.

Els serveis jurídics de l'Estat estan a l'espera, segons ha dit Caamaño, dels informes que ha sol·licitat a les forces de seguretat per "si és procedent, i a la vista d'aquests informes, poder prendre les decisions legals oportunes". "Si hi ha un mínim de suport i de base per poder activar aquesta acció que permet la llei de partits polítics, el Govern d'Espanya, a través de l'Advocacia de l'Estat, ho farà", ha garantit Caamaño.

D'altra banda, el ministre, preguntat per un possible acostament dels presos d'ETA al País Basc, ha advocat per no avançar esdeveniments i ha reiterat el seu desig que l'organització terrorista es dissolgui "de veritat" per després veure amb la llei a la mà, respectant els drets de les víctimes, "què és o no és el marge de maniobra".

Ha recalcat que "la lluita antiterrorista a Espanya està donant boníssims resultats" i ha instat els demòcrates a seguir defensant amb fermesa les seves posicions. "Creiem que efectivament la banda terrorista està més pròxima a la fi que mai i, per això, hem de mantenir-nos ferms en les nostres posicions i freds en l'ànim", ha apuntat el ministre.

stats