Política 19/02/2013

El Govern acusa l'Estat de "deslleialtat" i activa els Mossos per investigar el cas de les escoltes

El conseller d'Interior obre expedient sobre l'afer i es posa a disposició de la fiscalia i el TSJC per dur a terme la investigació

Ara
1 min
Espadaler, aquest dimarts

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler ha posat a disposició de la fiscalia i del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el cos dels Mossos d'Esquadra, "com a policia judicial que és", per investigar l'afer de les escoltes. Precisament, Espadaler ha demanat al TSJC que, si s'inicien investigacions en aquest sentit, es tingui en compte la policia catalana. El conseller d'Interior ha emès un comunicat en què qualifica de clara "deslleialtat" i d'"invasió de competències" el fet que "des de l'Estat s'hagi mantingut la policia de Catalunya al marge d'unes investigacions en les quals té competències".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'altra banda, el Departament d'Interior també ha obert un expedient per investigar si hi ha irregularitats susceptibles de ser sancionades administrativament a l'empresa Método 3. Si dels fets que es puguin esbrinar se'n deriven il·lícits de caràcter penal, es prendran les accions pertinents. Método 3, en el moment del cessament de la seva activitat, no va entregar al Departament d'Interior el seu llibre de registre com estipula la legislació vigent.

stats