POLÍTICA
Política 04/04/2012

CiU no descarta portar l'estat als tribunals si no paga els deutes, però creu que hi ha marge per negociar

Josep Sánchez Llibre, portaveu econòmic de CiU, no descarta portar l'estat als tribunals. Creu que no es pot incomplir el que diu a l'Estatut perquè "és una llei"

Efe
2 min

BarcelonaCiU ha defensat aquest dimecres la via de la negociació amb el govern del PP perquè s'abonin a Catalunya els 759 milions d'euros corresponents a la liquidació del 2008 i els 219 de la del 2009, però no ha descartat altres "mecanismes" per reclamar aquests diners, en cas que el diàleg no prosperi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RAC1, el portaveu econòmic de CiU, Josep Sánchez Llibre, ha afirmat que l'obligació del govern de la Generalitat i del grup parlamentari de CiU al Congrés és negociar amb l'executiu central els diners que deu a Catalunya durant la tramitació parlamentària dels pressupostos per intentar incloure alguna esmena sobre aquesta qüestió.

Això no obstant, i quan se li ha preguntat sobre si podrien portar l'estat davant els tribunals per aquest impagament, ja que l'Estatut és una llei, el diputat de CiU ha recordat que és una decisió que competeix "únicament i exclusivament" al govern de la Generalitat, que "segurament actuarà en conseqüència i en coherència" en la defensa dels interessos de Catalunya.

El portaveu econòmic de CiU ha avisat, a més, el govern de Mariano Rajoy que tindrà un "problema de credibilitat internacional" en cas que no pagui aquests deutes. "Si el PP vol ser seriós a la UE i rigorós, també ha de fer-ho dins de l'Estat espanyol", ha argumentat. Després d'afirmar que aquests pressupostos són un "maltractament flagrant" a Catalunya, ha demanat no només el pagament de la liquidació de l'Estatut –759 milions d'euros corresponents al 2008 i 219 milions del 2009–, sinó també inversions i mesures concretes per generar ocupació i creixement econòmic.

Per últim, Sánchez Llibre ha afegit que “queda un mes per negociar, queda partit”, i en cas cas que no prosperin les negociacions presentaran una esmena a la totalitat als pressupostos.

stats