Política10/10/2013

Interior vol impedir que autocars amb ultres entrin el 12-O a Barcelona

Algunes webs ofereixen bitllets per 30 euros des de Madrid. El conseller Espadaler admet que està "preocupat" per la manifestació convocada per l'extrema dreta

Ara

BarcelonaEl conseller d'Interior, Ramon Espadaler, manté contactes amb el ministeri de l'Interior per impedir que grups d'ultradreta puguin entrar amb autocar a Catalunya per assistir a les manifestacions convocades pel 12-O. Diverses organitzacions ultres ofereixen places d'autocar per 30 euros per viatjar dissabte des de Madrid a Barcelona. En una entrevista a RAC1, Espadaler ha dit que la policia treballa per extremar la vigilància i impedir l'entrada d'aquests autocars.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fins a 1.200 Mossos antiavalots es desplegaran aquest dissabte a la capital catalana. Fins a 10 concentracions coincidiran al llarg del dia en diferents espais de la ciutat. L'auge sobiranista ha esperonat grupuscles d'extrema dreta a manifestar-se per diversos indrets de Barcelona i, paral·lelament, també s'han mobilitzat grups antifeixistes. L'epicentre d'aquest 12-O serà a la plaça de Catalunya, on la plataforma Som Catalunya, Somos España ha convocat una concentració per la unitat de l'estat espanyol que compta amb el suport del PP i de Ciutadans. Amb aquest escenari global, la conselleria d'Interior està extremant al màxim les precaucions per evitar incidents.

Cargando
No hay anuncios

Consulta el mapa de les manifestacions convocades el 12-O a Barcelona

Espadaler ha admès que està "preocupat" per la manifestació de la ultradreta convocada a les 11 del matí a la plaça Espanya i que desfilarà fins a Montjuïc. La convoca la plataforma d'ultradreta La España en Marcha, que aglutina la Falange, Nudo Patriota, Alianza Nacional, Movimiento Católico Español i Democracia Nacional. Aquesta marxa havia de començar a la plaça de Sants, però Interior ho ha prohibit per evitar incidents, atès que ja hi ha "precedents" d'enfrontaments al barri provocats per grups ultres. A les vuit del matí hi ha programat un esmorzar a la plaça de Sants organitzat per diferents assemblees i col·lectius d'esquerres del barri. La coincidència de dues manifestacions d'ideologies contràries era vista pels Mossos d'Esquadra i per la Guàrdia Urbana com una situació d'alt risc.

Cargando
No hay anuncios

A més, Espadaler alerta que dissabte hi ha molts comerços oberts i que la carretera de Sants és molt transitada. En canvi, si no s'ha prohibit l'acte a Montjuïc és perquè Interior considera que hi hauria força possibilitats que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya tombés la decisió, tal com va fer l'òrgan judicial equivalent a Madrid l'any passat, quan va autoritzar una manifestació d'ultradreta coincidint amb la final de la Copa del Rei entre el Barça i l'Athletic de Bilbao. A més, autoritzar aquest acte també és una fórmula per evitar una escalada de tensió i, a la vegada, mantenir localitzats en un punt concret els ultres.