POLÍTICA
Política 27/12/2011

El Govern confirma el tancament de la delegació de Buenos Aires

El portaveu del Govern, Francesc Homs, argumenta que es tracta d'una reestructuració per donar prioritat al vessant econòmic de les delegacions exteriors

Sara González / Marc Colomer
1 min

BarcelonaEl consell executiu del Govern ha consumat aquest dimarts el tancament de la delegació de Buenos Aires, a l'Argentina, i confirma així la informació que va avançar diumenge l'ARA. Ho ha anunciat el portaveu del Govern, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior a l'executiu. Amb la reestructuració, les delegacions exteriors perden pes polític per prioritzar el seu vessant econòmic i el suport a les empreses que es volen internacionalitzar. Les anomenades ambaixades catalanes van ser una de les banderes de l'acció d'ERC al Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu ha inistit que la delegació d'Argentina, creada el 2009, no compta amb personal propi, només amb el delegat del Govern, i que davant la seva supressió es reforçarà l'Agència de Suport a l'Empresa Catalana (ACC1Ó), que comparteix espai i infrastructura a Buenos Aires.

“Donem importància a la presència exterior vinculada a la reactivació de l'economia. Cal desplegar tota una diplomàcia econòmica per ajudar a la presència de les nostres empreses al mercats internacionals”, ha explicat Homs.

stats