Política 28/10/2015

El Govern porta al Suprem la "denegació" de vot exterior a més de 7.000 catalans el 27-S

Europa Press
1 min
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl Govern ha presentat un recurs davant el Tribunal Suprem contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de no ampliar el termini de vot exterior a les eleccions del 27-S i "denegar" així aquest dret a més de 7.000 catalans, la tercera part dels que viuen en altres països.

Ho ha anunciat en roda de premsa la consellera de Governació, Meritxell Borràs, que ha concretat que la JEC va denegar fins a tres vegades les peticions del Govern d'ampliar el termini de vot exterior després de detectar "nombroses incidències", des d'errors en el tràmit fins a esperes "eternes".

En canvi, sí que va ampliar el termini perquè poguessin votar els militars i va acceptar allargar-lo en els comicis europeus: "Això vulnera el principi d'igualtat. Per què per a uns casos sí i per a unes eleccions tan importants com les del 27-S, no?", s'ha preguntat Borràs, que ha conclòs: "Això no pot quedar impune i algú ha d'assumir responsabilitats", ja sigui des de Correus, el ministeri d'Exteriors o la JEC.

stats