Política 28/10/2015

El Govern porta al Suprem la "denegació" de vot exterior a més de 7.000 catalans el 27-S

Europa Press
1 min
La consellera de Governació, Meritxell Borràs, en roda de premsa / ACN

BarcelonaEl Govern ha presentat un recurs davant el Tribunal Suprem contra la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) de no ampliar el termini de vot exterior a les eleccions del 27-S i "denegar" així aquest dret a més de 7.000 catalans, la tercera part dels que viuen en altres països.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha anunciat en roda de premsa la consellera de Governació, Meritxell Borràs, que ha concretat que la JEC va denegar fins a tres vegades les peticions del Govern d'ampliar el termini de vot exterior després de detectar "nombroses incidències", des d'errors en el tràmit fins a esperes "eternes".

En canvi, sí que va ampliar el termini perquè poguessin votar els militars i va acceptar allargar-lo en els comicis europeus: "Això vulnera el principi d'igualtat. Per què per a uns casos sí i per a unes eleccions tan importants com les del 27-S, no?", s'ha preguntat Borràs, que ha conclòs: "Això no pot quedar impune i algú ha d'assumir responsabilitats", ja sigui des de Correus, el ministeri d'Exteriors o la JEC.

stats