Política 20/06/2019

El Síndic de Greuges denúncia al Parlament britànic "violència" i "desproporció penal" per l'1-O

En la ponència a Londres també hi han participat dos testimonis exclosos pel Tribunal Suprem

Ara
1 min
Rafael Ribó en una imatge d'arxiu abans d'explicar un informe al Parlament.

BarcelonaEl Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha denunciat a Westminster la "violència" i la "desproporció penal" en el cas de l'1-O. En la ponència al Parlament britànic, Ribó també ha constatat "les irregularitats" del Parlament de Catalunya abans i després del referèndum, així com qüestions sobre la llibertat d'expressió, el dret de reunió i la supressió de l'autogovern. Aquestes eren les conclusions de tres informes sobre el cas de l'1-O.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ponència s'ha fet en un acte organitzat pel grup parlamentari britànic sobre Catalunya, i també hi han participat dos testimonis exclosos pel Tribunal Suprem en el judici del procés. L'ex màxim responsable de la policia a Irlanda del Nord, Sir Hugh Orde, també hi ha tingut torn de paraula. Prèviament, Orde va fer un informe sobre els escorcolls a la seu d'Economia del 20 de setembre del 2017, així com de l'1-O, on arribava a la conclusió que en cap cas la multitud tenia actituds violentes o intenció de cometre un delicte.

Ribó també ha apel·lat al "diàleg polític, la participació i la llibertat com l'única manera de resoldre el conflicte català".

stats