Política 09/04/2015

Griñán nega davant del Suprem haver conegut informes alertant contra els ERO

L'expresident de la Junta d'Andalusia nega que hi hagués un pla premeditat per defraudar, però admet que van poder fallar alguns controls

ángeles Vázquez / Agències
1 min
José Antonio Griñán, a la sortida del Suprem aquest dijous / EFE

MadridL'expresident de la Junta d'Andalusia i exconseller d'Economia i Hisenda, José Antonio Griñán, ha negat davant del jutge del cas ERO del Suprem, Alberto Jorge Barreiro, haver conegut informes de la Intervenció de la Junta alertant d'irregularitats en relació amb aquests ajuts públics, ja que ha defensat que no contenien cap proposta d'actuació directa per a la seva conselleria. En una compareixença de quatre hores, Griñán ha diferenciat entre la gestió pressupostària (la forma de pagament dels ERO) que depenia de la seva conselleria, i la gestió de la despesa d'aquests ajuts, que és on en realitat hi va haver irregularitats, i que corresponia a una altra conselleria.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, ha dit que va actuar conforme al dret i ha reconegut que, encara que no li consta que hi hagués un pla premeditat, sí que van fallar alguns controls per evitar el frau que s'investiga en aquest cas: "Jo no crec que hi hagués un gran pla, va haver-hi un gran frau i això significa que alguns controls van poder fallar", ha dit.

Griñán s'ha mostrat satisfet de poder declarar, en una situació "dolenta" per a ell i per a la seva família. "El mal ja està fet", ha afirmat.

stats