ELECCIONS 27-S
Política 27/07/2015

Crítics de Podem i escindits d'IU i MES impulsen la candidatura Guanyem Catalunya de cara al 27-S

La iniciativa aspira a articular una llista amb els descontents de les diverses formacions d'esquerres, que defineix com a "projectes personalistes basats en la posada en escena mediàtica"

Ara
2 min
Presentació de la candidatura Guanyem Catalunya, aquest dilluns / GUANYEM CATALUNYA

BarcelonaCatalunya Sí que es Pot no serà l'única candidatura de confluència de l'esquerra no independentista per al 27-S. Aquest dilluns s'ha presentat a La Sedeta de Barcelona la llista de Guanyem Catalunya, impulsada per crítics de Podem i escindits d'IU i MES, així com membres de candidatures municipals i diversos col·lectius i organitzacions veïnals, segons un comunicat. Els encarregats de presentar la iniciativa han estat l'advocat Pablo Barreneche –que ja va disputar la direcció de Podem a Catalunya a Gemma Ubasart en les primàries del partit–, Marisol Martínez –exmembre de la presidència federal d'IU, va ser expulsada d'EUiA per encapçalar al marge del partit la candidatura Guanyem Sabadell, per al qual és regidora–, Ramón González –Podem– i Xavier Salvadó –exresponsable de Moviment d'Esquerres al Vendrell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons detallen en la presentació de la candidatura, els respectius portaveus han estat "crítics amb les seves anteriors organitzacions i les han definit com a projectes personalistes basats en la posada en escena mediàtica i amb unes bases d'afiliació escasses que amb prou feines participen en les principals decisions". Així, han anunciat que els respectius sectors crítics d'aquestes formacions tenen previst confluir en Guanyem Catalunya, candidatura que triarà els propers dies els membres de les llistes per a les quatre circumscripcions de cara al 27-S i el programa "mitjançant la participació directa de les bases".

Així mateix, els crítics recorden les experiències de confluència a les municipals i defensen que la marca "Guanyem no va néixer per ser propietat de cap líder ni 'lideressa' de moda, va néixer perquè la ciutadania s'organitzés presentant candidatures i confluències electorals, i així ho hem fet". "No creiem en moviments ni confluències de polítics espectacle, ni en la llibertat o la independència que des de l'espectacle ens prometen", insisteixen, en contraposició amb la unitat "des de la base com a ciutadania", sense la qual "de poc ens serviran les estructures d'estat que acabaran al servei i dominades per les oligarquies que ara ens prometen aquestes estructures". "La legitimitat democràtica emana de les bases, del territori, de la democràcia real, i no de les audiències televisives", etziba el comunicat.

stats