Política 22/01/2013

L'Ajuntament de Corbera aprova per majoria una moció de rebuig a la instal·lació de més banderes espanyoles

Més d'un centenar de persones s'apropen al ple municipal per mostrar el seu suport a l'alcalde

Acn
2 min

Corbera de LlobregatL'Ajuntament de Corbera ha aprovat per majoria en el ple d'aquest dimarts una moció de rebuig a la denúncia per vulneració de la llei de banderes interposada per la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna. El text recull l'oposició del consistori d'instal·lar la bandera espanyola a tots els equipaments municipal per motius econòmics. La moció ha tingut 13 vots a favor i 4 en contra. A més del suport dels deu regidors de l'equip de govern (CiU, PSC i GiU), ha comptat amb els vots favorables dels independents COIC i ICV. S'hi han oposat dos regidors del PP i dos d'ERC, que, en aquest cas, van més enllà i demanen que es retiri la bandera espanyola de la façana del consistori

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els republicans han votat finalment en contra del text al entendre que el contingut de la moció quedava curta. El grup municipal defensava que s'inclogués a més del rebuig a la demanda interposada per Llanos de Luna, la intenció de retirar els símbols espanyols de l'Ajuntament. A més de la bandera que oneja a la façana del consistori, des del 2009, els republicans volien retirar també el retrat del rei i la bandera espanyola de la sala de plens.

El ple s'ha celebrat amb més presència de ciutadans que en d'altres ocasions i amb una notòria presència d'estelades i senyeres a la sala de plens. De fet, mitja hora abans de començar el ple una entitat social del municipi havia convocat una concentració ciutadana davant el consistori com a mostra de suport cap a l'alcalde del municipi, Manel Ripoll, i l'equip de govern.

La crida ha reunit prop d'un centenar de persones. Com que la sala de plens ha quedat petita per acollir tanta gent, l'Ajuntament ha instal·lat uns altaveus a l'entrada principal per tal que la sessió plenària es pogués seguir des de l'exterior.

stats