Política 19/08/2015

Fernández Vara: "El PSOE no és partidari d'un sistema fiscal diferent per a Catalunya"

El president extremeny és partidari de tornar a l'Estat les competències "en matèries de salut pública"

Efe
1 min
Fernández Vara abans d'entrar a la reunió del Consell Territorial. RAFA GARRIDO / ACN

MèridaEl president extremeny, Guillermo Fernández Vara, ha dit avui que el PSOE "no és partidari d'un sistema fiscal diferent per a Catalunya", ja que hi ha d'haver "igualtat de drets i deures" per als ciutadans de totes les comunitats autònomes. En una entrevista amb EsRadio, de la qual informa la cadena en un comunicat de premsa, Fernández Vara ha considerat necessari reformar el sistema fiscal perquè hi ha "insuficiència financera", ja que les comunitats autònomes són les que sufraguen els grans serveis públics, com la sanitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vara ha insistit que és partidari de "tornar a l'Estat les competències en matèries de salut pública", com ara el calendari de vacunació o la gestió de les epidèmies, i ha dit que no entén que les comunitats tinguin un sostre de dèficit del 0,3 %, mentre el govern d'Espanya el té del 2,2%. Amb referència a la reforma constitucional prevista per a la pròxima legislatura, el socialista s'ha mostrat partidari de delimitar les competències autonòmiques i federals en la Constitució del nou sistema polític.

A més, defensa que "el concepte 'federal' no divideix, uneix" i el nou text constitucional seria, diu, "més senzill". El president extremeny ha assegurat que el seu partit "no pretén donar ànim als nacionalistes perquè ells mai se sacien, no queden mai contents".

stats