9-N ALTERNATIU
Política 08/11/2014

Un mural humà amb més de 10.000 persones a Sant Sebastià mostra el seu suport a Catalunya

L'acció ha estat organitzada per la iniciativa 'Gure esku dago', que afirma que és "un pas més cap a la normalització"

Europa Press
2 min

Sant SebastiàLa iniciativa popular 'Gure esku dago' ('És a les nostres mans') ha afirmat que el mural humà que ha portat a terme aquest dissabte a la platja de la Zurriola de Sant Sebastià amb la participació de més de 10.000 persones suposa "un pas més cap a la normalització". A més, ha manifestat la seva convicció que el poble basc "pot construir la seva pròpia urna" i aconseguir que "més aviat que tard, aquest país decideixi el seu futur".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions als mitjans durant el transcurs d'aquesta iniciativa, el portaveu de 'Gure esku dago', Ángel Oiarbide, ha explicat que "aquest poble pot construir la seva pròpia urna, una urna que uneixi totes les persones d'aquest país, entorn de la qual aconseguim teixir acords suficients que possibilitin més aviat que tard que aquest país decideixi el seu futur".

Segons la seva opinió, el mural organitzat per 'Gure esku dago', en què els participants, proveïts de paraigües, impermeables i cartolines, han conformat les banderes catalana i escocesa, un full en blanc i una urna, suposa "un pas més en el camí d'aconseguir aquest escenari de normalització i normalitat en aquest país".

A més, ha recordat que aquest any s'ha produït "un exemple" amb la consulta popular sobre la independència a Escòcia "on s'ha vist que [el fet que] la ciutadania agafi la paraula i pugui decidir no és un problema, ni un conflicte, sinó que és una cosa normal".

No hi ha passos petits

Oiarbide ha defensat que "aquest és l'objectiu en aquest país, poder arribar a aquesta normalitat i per això hem de fer diversos passos, i avui se n'ha fet un", als quals se sumen altres com la consulta celebrada a Etxarri Aranaz (Navarra) o la cadena humana portada a terme per aquesta iniciativa l'estiu passat a Durango. "No hi ha passos petits en aquesta direcció, tots calen", ha subratllat, i ha afegit que "la clau per aconseguir aquest objectiu la tenim els ciutadans d'aquest país".

Finalment, ha explicat que el full en blanc del mural representa que "tenim tot per escriure aquí, i el que calgui escriure cal fer-ho entre tots". Finalment, s'ha visualitzat una urna amb el lema 'Gure esku dago' ('És a les nostres mans').

stats