POLÍTICA
Política 20/07/2011

Camps dimiteix com a "sacrifici perquè el PP governi Espanya"

El president valencià reitera que és innocent: "no es podrà demostrar res perquè no hi ha res"

Ara
3 min
Camps, anunciant la seva dimissió / EFE

BarcelonaEl president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps ha comparegut aquesta tarda per anunciar que dimiteix del seu càrrec. Ho fa com a "sacrifici personal i polític" per Espanya i per aconseguir que el PP de Mariano Rajoy arribi a La Moncloa. "Aquest sistema ha aconseguit trobar-me. Però aquest sistema està a punt de caure a les urnes en unes eleccions", ha assegurat Camps assenyalant el PSOE. Les seves acusacions contra els socialistes les ha seguit llançant dient que "tenim un sistema que ha portat un gran atur". Creu que ara l'han guanyat "els que mai ho han aconseguit a les urnes". Pensant en les properes eleccions generals considera que "ara Espanya necessita un gran líder", referint-se a Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Camps en cap moment s'ha considerat culpable de la trama Gürtel i s'ha limitat a culpar el govern espanyol i l'oposició valenciana de difamar-lo. "Hem lluitat contra un sistema dur i brutal, un sistema que no trobarà en mi ni un euro més, ni un bé més que els que he declarat". Diu que sempre estarà a la disposició del seu partit, a qui ha agraït l'ajuda per "fer un gran projecte polític per a la nostra comunitat", de la qual ha lamentat que no es parlés de la "cultura o la indústria" i sí "d'una qüestió falsa, absolutament falsa, i de la distorsió d'un missatge de potència i il·lusió que representa per a tots els espanyols el Partit Popular".

Ha reiterat que la seva decisió és "personal i ferma" i ha dit que ja ha anunciat al president de les Corts Valencianes que convoqui un procés d'elecció de nou president de la Generalitat.

Camps considera que a partir d'ara estarà "lliure per defensar-me allà on calgui" i que ningú "no podrà demostrar res perquè no hi ha res". Camps ha exhibit que durant la seva presidència ha aconseguit fer "una comunitat forta i la regió d'Europa més gran". "Som els millors", ha dit i marxa amb "els deures fets" i amb "milers" de mostres de suport.

Camps ha fet aquest anunci en una roda de premsa convocada aquesta tarda enmig de rumors que ja anunciaven que dimitiria. Ho deien La Gaceta en un tuit i el ditrector del diari El Mundo, Pedro J. Ramírez. La secretària de Política Internacional del PSOE, Elena Valenciano, també ho ha especulat en un altre tuit.

Aquest dimecres al matí l'exvicepresident de la Generalitat Valenciana, Víctor Campos, i l'excap de gabinet de la conselleria de Turisme, Rafael Betoret s'havien declarat culpables per evitar el judici en el cas Gürtel. Tots dos han acceptat l'acusació del cas i es conformen amb la pena més alta. El president del tribunal del jurat fixarà la condemna per suborn passiu els propers dies, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) al seu Twitter.

Els altres dos inculpats, Francisco Camps i Ricardo Costa, ho podrien fer en les properes hores. Segons informa El PaísEl País, l'exsecretari del PP valencià, fins ara reticent, hauria acceptat també declarar-se culpable. Tots els líders del PP valencià implicats acceptarien així la culpa i pagarien la multa. La condemna suposaria admetre que la trama Gürtel va subornar el president de la Generalitat regalant-li vestits per valor de 14.021 euros.

Europa Press ha informat que la Generalitat valenciana havia comunicat al tribunal que Camps es dirigia cap allà poc abans de dos quarts de tres de la tarda, hora de tancament del tribunal. Finalment, però, no ho ha fet, i el tribunal ha tancat portes fins dijous.

El judici només es pot esquivar amb un acord judicial amb la fiscalia i el PSOE –que s'ha personat en el cas– que impliqui tots els acusats. L'acceptació del delicte compta amb el suport de Mariano Rajoy i la resta de la cúpula del PP per no tacar la campanya electoral dels populars amb vista a les eleccions generals.

Acceptar la culpabilitat no vol dir que automàticament no hi hagi judici. El procés continua endavant i, de fet, el tribunal pot considerar que els acusats han de declarar igualment en vista pública.

stats