ELECCIONS EUROPEES
Política 14/05/2014

El candidat dels liberals a Europa, sobre el dret a decidir: "Cal respectar l'opinió dels ciutadans"

Guy Verhofstadt, en un acte a la fundació CatDem amb el president de la Generalitat, Artur Mas, assegura que la Unió Europea (UE) no ha "d'interferir" en un assumpte que "competeix a Catalunya i a Espanya"

Oriol March
1 min

BarcelonaEl candidat dels liberals europeus a presidir Europa, Guy Verhofstadt, ha assegurat aquesta tarda en un acte amb el president de la Generalitat, Artur Mas, que cal "respectar l'opinió de la ciutadania, en un sentit o en un altre". Ho ha expressat en referència al conflicte polític obert entre Catalunya i Espanya, un conflicte en què considera que la Unió Europea (UE) no hi ha d'interferir. "Espero que hi hagi progressos en el diàleg", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del grup parlamentari liberal ha indicat que les receptes de socialistes i conservadors per a Europa s'han revelat com a "dolentes" i ha assegurat que l'única solució és "caminar cap a la integració" en àmbits com la banca, els mercats de capitals i l'energia. "És una segona onada d'integració", ha afegit.

"Europa no es construeix només amb la dinàmica dels estats, sinó també amb les il·lusions de la ciutadania. Són aliats i cal aprofitar-los", ha assegurat Mas sobre els liberals europeus. "En el cas de Catalunya, són unes eleccions que en aquest moment poden reforçar el nostre projecte polític", ha indicat.

Verhofstadt, que ahir va ser amb el PNB, participarà aquest vespre en un míting al costat de Ramon Tremosa a Vic. Tremosa ha fet la presentació de l'acte, en què ha assenyalat el "lideratge" del president del grup liberal europeu al Parlament Europeu i la seva visió "federal" d'Europa. "Ha estat el flagell de la Comissió Europea", ha indicat. El candidat de CiU a Brussel·les ha lloat la "sensibilitat alta" de Verhofstadt amb les minories nacionals.

Europa no es construeixnomés amb la dinàmica dels estats, sinó també amb les il·lusionsde la ciutadania. Són aliats i cal aprofitar-los

stats