Política 25/05/2015

L'ex de Monago: "A cada porc li ve el seu sant Martí"

Olga María Henao genera polèmica a la xarxa amb una piulada feta poc després que se sabés que el president extremy havia perdut les eleccions

Ara
2 min
José Antonio Monago, després d'acceptar la seva derrota a la presidència de la Junta extremenya / EFE

BarcelonaDesprés de quatre anys de governar Extremadura amb el suport d'IU, el popular José Antonio Monago va veure aquest diumenge com l'ajustada victòria socialista el deixava fora de la Junta. Monago només va aconseguir 28 diputats, dos menys que el PSOE; Podem entra a la cambra amb 6 i Ciutadans amb 1. La derrota de Monago, un dels barons territorials més poderosos del PP, va ser una de les notícies de la nit electoral. Però entre les moltes reaccions que la davallada popular va provocar en destaca una, publicada a Twitter: "Hi ha una dita segons la qual a cada porc li ve el seu sant Martí", o qui la fa la paga, o aquesta vida no es queda amb res de ningú. L'autora de la piulada? Olga María Henao.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'Henao ja no se'n recorda ningú, però fa només uns mesos el seu nom va saltar a la primera línia de l'actualitat política després que es filtrés que mantenia una relació sentimental amb el president extremeny. Al novembre, el diari 'Público' va informar que Monago va fer 32 viatges privats a les Canàries amb càrrec al Senat. En un primer moment Monago va intentar justificar les dietes afirmant que els seus viatges tenien un motiu polític i institucional. Però ben aviat es va saber la veritat: Monago no havia viatjat a les Canàries amb càrrec al Senat per tal de fer tasques relacionades amb el seu càrrec sinó per visitar una dona amb qui mantenia una relació sentimental: l'empresària colombiana Olga María Henao.

Òbviament, que Henao piulés la dita sobre els porcs i Sant Martí minuts després que es fes públic que els extremenys obligaven Monago a fer les maletes de la Junta no va passar desapercebut. La polèmica ha estat tan gran que la mateixa Henao rectificava hores després: "Definitivament, la gent entén allò que vol entendre… També hi ha qui diu que allò que pensin els altres no és cosa meva". I, poc després, una nova piulada: "Que bé que entenguessin que la meva vida no gira al voltant d'una única persona i que les meves opinions no van adreçades a ell de forma exclusiva". Però, tot i el matís, la xarxa desconfia i no es creu que Henao no parlés de Monago. L'encara president extremeny, evidentment, guarda silenci.

stats