Política 24/02/2015

Herrera creu que la compareixença dels Pujol va evidenciar la "impunitat" amb què ha actuat

Els ecosocialistes volen "refundar el país sense CiU", una federació que consideren "intrínsecament" vinculada al "capitalisme d'amiguets"

Acn
2 min
Joan Herrera. ACN

BarcelonaEl coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, considera que la compareixença a la comissió d'investigació del frau fiscal de Jordi Pujol Soley, Marta Ferrusola, i Jordi Pujol Ferrusola va servir per "evidenciar la impunitat amb què han actuat". El líder dels ecosocialistes considera que la família de l'expresident "va riure's" dels catalans i veu "indecent" que al·leguin un ritme de vida baix mentre hi ha gent que "pateix".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Herrera ha defensat les preguntes dels diputats i ha acusat CiU d'estar "intrínsecament lligada a una manera de funcionar que expressa el capitalisme d'amiguets". És, segons ell, "el que va expressar a la perfecció" el fill gran dels Pujol. "Hem de refundar el país sense Convergència", ha etzibat.

El líder d'ICV sí veu sentit a la compareixença dels Pujol Ferrusola. "Va posar de manifest que una família es riu a la cara dels catalans i de la dignitat de la gent. És absolutament indecent i inacceptable que quan la gent està patint hi ha qui digui que els fills van amb una mà al davant i l'altra al darrere; va servir per evidenciar amb quina impunitat han actuat", ha assegurat.

Herrera ha reivindicat les preguntes "molt concretes" dels diputats i ha criticat qui en digui el contrari. En aquest sentit, ha lamentat que en molts casos no es respongués o que es fes amb "evasives". O fins i tot, en alguna ocasió ha apuntat que s'hauria comès "segurament delicte". N'extreu conclusions de "com ha operat" la família i "amb quina falta de respecte".

En aquest sentit, Herrera ha afegit també que CiU es va fundar "vinculada a l'empresa i a l'economia 'clientelar', connectada al govern, al capitalisme d'amiguets". En aquest sentit ha apuntat que són partidaris de "refundar el país sense Convergència" perquè veuen "CiU intrínsecament lligada a una manera de funcionar que expressa el capitalisme d'amiguets" i que així es va plasmar en la intervenció del fill gran dels Pujol Ferrusola.

stats